Посольство США запевняє, що Байден обов'язково зателефонує Зеленському «без жодних передумов»
Getty Images

У посольстві США пообіцяли, що телефонна розмова між президентами Джо Байденом та Володимиром Зеленським обов'язково відбудеться. Попри проукраїнську позицію очільника США, за два місяці його президенства він так і не зв'язався з президентом України.

Про це пише «Європейська правда».

Офіційний представник посольства США в Україні Даніель Лангенкамп запевнив, що Байден є відданим другом України і дзвінок між лідерами країн обов'язково відбудеться.

«Показово, що нинішня адміністрація США приділяє Україні багато уваги... Держсекретар Блінкен провів переговори з міністром Кулебою 1 лютого, майже відразу після свого призначення. Міністр оборони Таран спілкувався зі своїм американським колегою Остіном 19 лютого. Кілька інших високопосадовців також уже контактували або мають заплановані переговори», каже Лангенкамп.

Представник посольства США зазначив, що наразі Джо Байден дуже сконцентрований на внутрішньоамериканських проблемах, зокрема на епідемії COVID-19. Він додав, що дзвінок між лідерами країн відбудеться без жодних передумов.

«Україна для нас партнер, а у відносинах із партнерами ми не висуваємо вимог і не маємо жодних передумов для ведення діалогу. Але ми натхненні тим, як Зеленський останніми тижнями вдається до потужних дій проти недоброчесних інтересів, які досі тягнуть Україну донизу», зазначили в посольстві.