Постпред США в ООН допускає направлення миротворців НАТО до України

США не відправлять своїх військових до України, але інші країни НАТО можуть прийняти таке рішення. Про це в інтерв'ю CNN заявила Лінда Томас-Грінфілд, постійна представниця США при ООН.

«На даний момент американських військ не буде в Україні. Президент чітко це сказав, але інші країни НАТО можуть вирішити, що хочуть ввести війська в Україну», — так вона прокоментувала ініціативу Ярослава Качинського, віцепремєра Польщі, щодо направлення миротворчої місії НАТО до нашої країни.

Вона знову нагадала, що Джо Байдена проти розміщення американських військ в Україні, оскілики вважаає, що таке рішення може призвести до втягування США у війну з росією.

«Ми не хочемо, аби це переросло у війну зі Сполученими Штатами. Але ми будемо підтримувати наших союзників по НАТО. У нас є війська в країнах НАТО, і президент чітко дав зрозуміти, що у випадку нападу на будь-яку з країн НАТО відповідно до статті 5 ми будемо їх захищати», — сказала вона.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

ЄС може ввести ембарго на російську нафту — Reuters