Повернення до витоків. Facebook запускає мережу тільки для студентів

Компанія Facebook всередині своєї основної соцмережі запустила додаткову — тільки для студентів. Називається вона Facebook Campus. Це символічно і виглядає поверненням до витоків. Адже в 2004 році соцмережа була створена Марком Цукербергом разом з сусідами по кімнаті в Гарвардському університеті саме для студентів. Згодом вона стала глобальною і наразі налічує 2 млрд активних користувачів на місяць.

«Колись Facebook був соціальною мережею тільки для студентів, тепер ми повертаємося до наших коренів», — йдеться в повідомленні. У компанії появу нового проекту пояснили тим, що освітні установи в умовах пандемії переходять на часткове або повне дистанційне навчання. Втім незалежні експерти також відзначають бажання Facebook залучити в соцмережу більше молоді. Наводяться цікаві дані опитування 2018 року, яке показало, що Facebook користуються всього 51% американців у віці від 13 до 17 років. У 2015 році цей показник перевищував 70%.

Соцмережа Facebook Campus вбудована в основну програму Facebook, але завести в ній окремий профіль можуть тільки студенти закладів, що приєдналися до платформи. Зараз користувачі Campus можуть створювати чати, заходи і групи, а також переглядати стрічки новин своїх університетів. Наразі до проекту підключилися близько 30 освітніх установ США.