«Повернись живим» першим серед фондів в Україні отримав право купувати зброю
Facebook / Повернись живим

Благодійний фонд допомоги армії «Повернись живим» став першим в Україні, кому дозволили купувати з-за кордону озброєння.

Зараз фонд зареєстрований у Державному експортному контролі України, як суб'єкт здійснення міжнародних передач товарів, зокрема, товарів військового призначення, повідомляють на сторінці організації у Facebook.

Це означає, що фонд зможе купувати засоби «активного ураження», зокрема, ударні БПЛА, гвинтокрили, боєприпаси та багато чого іншого. Також «Повернись живим» тепер має право придбати необхідні товари без посередників, що полегшує справу.

У фонді зазначили, що основну увагу зосередять на летальному озброєнні, та закликали великий та середній бізнес, ІТ-кластер і діаспору по всьому світу долучатись до проєктів.

«Ми вже реалізуємо угоди на загальну суму близько $20 млн і незабаром порадуємо вас першими досягненнями. Частина з цих коштів була витрачена на один із найпотужніших виробів у своєму класі», — анонсували у фонді.

Тим часом в Одесі керівник одного з благодійних фондів налагодив постачання товарів військового призначення та виставляв їх на продаж.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

СБУ відкрила справу проти одеської «Корпорації монстрів» — директор фонду