Повідомленнями про «вирішальну ракетну атаку» рф здійснює інформаційний тиск на Україну — Гуменюк

Росія може тиснути на Україну повідомленнями про «вирішальну ракетну атаку». 

Про це в ефірі телемарафону повідомила Наталія Гуменюк, начальниця пресцентру Сил оборони Півдня України.

За її словами, такі закиди росії — це елементи гібридної війни, інформаційний тиск і намагання ворога залякати населення.

Гуменюк вважає, що росія намагається тиснути там, де не вистачає інших аргументів.

«Ми знаємо, скільки ракет в них залишилося і якого класу, ми розуміємо, що вони здатні застосовувати їх максимально сильно… Але ми також усвідомлюємо, що зношення тих засобів, за допомогою яких вони випускають ракети, теж свої показники, вони також враховуються нашими аналітиками. Це шалений психологічний тиск в умовах створеного енергетичної кризи, коли люди напружені і вишукують момент виплеснути незадоволення», — сказала Гуменюк.

Вона наголосила, що військові оперативно інформують про ракетоносії чи інші засоби ворога, щоб українці були готовими до масованої ракетної атаки.

Нагадаємо, що наприкінці минулого тижня керівництво України та військові попереджали про можливі ракетні атаки з боку рф. Крім того, захисники фіксують підготовку ворога до ймовірних обстрілів.

Водночас військові припускають, що росіяни можуть навмисно нагнітати ситуацію, але населення закликають бути готовими до таких дій ворога.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

«Поки ситуація спокійна»: в ГУР розповіли про підготовку рф до масованого ракетного удару