Повітряні сили назвали найефективніший спосіб протидії ракетам Х-22

Для протидії крилатим ракетам Х-22 потрібна боротьба з самими літаками, з яких їх запускають. Про це розповів речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат в ефірі телемарафону.

«Ракети Х-22 — це ракети повітряного базування, яка запускається з дальних бомбардувальників Ту-22 м3. Треба їм протидіяти або на їхніх аеродромах, або літакам у повітрі. Дальність цієї ракети — 600 кілометрів, треба ті типи озброєння, які зможуть діставати їх і на аеродромах, і в повітрі», — зазначив він. 

Ігнат озповів, що наразі Збройні сили не мають систем ППО, які здатні збивати ці ракети. Навіть надання сучасних комплексів SAMPT-T не зможе повністю вирішити цю проблему, оскільки для ефективної роботи їх потрібна велика кількість.

Нагадаємо, під час обстрілу у ніч на 16 лютого росіяни випустили по Україні 32 крилаті ракети: 12 ракет Х-101/Х-555, 8 «Калібрів» та 12 ракет Х-22. Сили ППО збили 16 «Калібрів» та Х-101/Х-555.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Чим небезпечні ракети Х-22, якими росія атакує Україну