Країни ЄС почали бойкотувати авіакомпанію «Белавіа»

Франція та Великобританія заборонили білоруській авіакомпанії «Белавіа» польоти в цих країнах. Крім того, Франція закликала перевізників,які працюють у Франції, припинити польоти над Білоруссю.

Про це повідомив Жан-Батист Джеббарі, міністр-делегат у справах транспорту при міністерстві екології Франції.

Він додав, що таке рішення ухвалено задля безпеки пасажирів після примусової посадки рейсу Ryanair в Мінську.

Крім того, французька авіакомпанія Air France вже відмовилася від польотів у білоруському повітряному просторі. Такі ж рішення ухвалили і деякі інші європейські перевізники:

  • латвійська airBaltic;
  • нідерландська KLM;
  • скандинавська SAS;
  • угорська Wizz Air;
  • німецька Lufthansa;
  • фінська Finnair.

Литва відмовилася приймати і відправляти рейси, що прямують через білоруський повітряний простір. «Белавіа» дзеркально оголосила про припинення польотів в цю країну.

Chas News повідомляв, що з 26 травня Україна припиняє авіасполучення з Білоруссю.

У неділю, 23 травня у Національному аеропорту «Мінськ» екстрено приземлився літак компанії Ryanair, який слідував за маршрутом Афіни-Вільнюс. Пілоти подали повідомлення про мінування, однак ця інформація не підтвердилася.

Згодом з'ясувалося, що на борту перебував опозиційний білоруський журналіст Роман Протасевич. У аеропорту його затримали силовики. Білоруський режим звинувачує його в організації масових заворушень, грубому порушенню громадського порядку і розпалюванні соціальної ворожнечі. 

У Ryanair назвали вимушену посадку літака у Мінську «повітряним піратством»