Поява «вбитого» командувача чф рф Соколова на відео: ССО перевірять дані про його загибель

Військові перевірять інформацію про ліквідацію російського командувача чорноморського флоту Віктора Соколова.

Про це повідомили у пресслужбі Сил Спеціальних Операцій.

22 вересня окупанти заявили, що у Севастополі ракетою було уражено штаб Чорноморського флоту.  Згодом у ССО повідомили, що унаслідок атаки загинуло 34 російських офіцери, зокрема командувач чф рф Соколов. Ще 105 загарбників зазнали поранень, а будівля штабу не підлягає.

Втім вже 26 вересня російське міноборони оприлюднило фото з наради з міністром оборони Шойгу, де також нібито присутній і Соколов.

Російські ЗМІ повідомляють, що він підʼєднався до наради по відеозв’язку разом із командуючими іншими флотами — Балтійським, Північним та Тихоокеанським, а також Каспійською флотилією.

У ССО відреагували на появу Соколова та заявили, що перевірять інформацію щодо його смерті. Заявляють, що деяких жертв не вдалося ідентифікувати через розрізненість фрагментів тіл.

«Як відомо, внаслідок ракетного удару по штабу чорноморського флоту РФ було знищено 34 офіцери. Наявні джерела стверджують, що серед загиблих командувач ЧФ РФ. Багато кого досі так і не вдалося ідентифікувати через розрізненість фрагментів тіл. Оскільки росіяни терміново були  вимушені публікувати відповідь з начебто живим Соколовим — наші підрозділи уточнюють інформацію. Це відбувається в межах процедури зі збору даних щодо результатів проведеної операції», — заявили у пресслужбі.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Удар по штабу Чорноморського флоту рф в Севастополі: з'явились перші супутникові знімки