Пожежа у Харкові. Прокуратура затримала трьох підозрюваних
Пресслужба Харківської обласної прокуратури

Слідчі затримали трьох осіб у справі про пожежу в будинку для літніх людей у Харкові. Їх підозрюють в порушенні норм пожежної безпеки.

Про це розповіла пресслужба Харківської обласної прокуратури.

«Серед затриманих особа, якій належить будинок, де сталася пожежа, орендар цієї будівлі й адміністратор зазначеної установи», — йдеться у повідомленні.

 

Смертельна пожежа в Харкові - затримано 4 осіб Прокуратура з поліцією оперативно затримали групу осіб, причетних до...

Posted by Ірина Венедіктова on Thursday, January 21, 2021

Свідки зазначили, що затримані працювали у цьому будинку. Силові структури зараз шукають й інших осіб, які також там працювали.  

«Затриманий власник домоволодіння, який здав двоповерхову будівлю під пансіонат, а також орендар будинку та його дружина…Також затриманий адміністратор, який координував роботу пансіонату, при цьому офіційно не був там працевлаштований», — написала генпрокурор України Ірина Венедіктова у Facebook.

Наразі слідчі перевіряють такі основні версії:

  • Пожежа виникла в наслідок підпалу (занесення стороннього вогню);
  • Пожежа виникла внаслідок необережного поводження з вогнем в побуті та з електроприладами;
  • Пожежа виникла в наслідок замикання електромережі. 

«Також прокуратура та ДБР розпочали провадження, в якому перевірять чи належним чином окремі службові особи ДСНС виконували свої обов‘язки з контролю за дотриманням правил пожежної безпеки на цьому об‘єкті», — додала Венедіктова. 

Chas News повідомляв, що внаслідок інциденту у приватному будинку для літніх людей «Золотий час» загинуло 15 осіб. Ще дев’ять чоловік госпіталізували.

ДБР розслідує недбалість співробітників ДСНС під час пожежі в Харкові