Познер приїхав у Тбілісі святкувати день народження, а його закидали яйцями та змусили поїхати (відео)

Ввечері в середу, 31 березня, в Тбілісі протестували проти приїзду в Грузію російського телеведучого Володимира Познера.

87-річний Познер прилетів чартерним літаком відсвяткувати день народження. Разом з ним прибули друзі і колеги, усього близько пів сотні осіб.

До готелю Vinotel, де розташувався Познер, прибули активісти й влаштували пікет на знак протесту проти перебування журналіста в Грузії.

Познеру пригадали його висловлювання, в яких він виправдовував сепаратизм в Абхазії та дії Росії, що сприяли порушенню територіальної цілісності Грузії.

Що Познер наговорив?

Росія виступала на стороні Абхазії в грузинському конфлікті і визнала її самопроголошену незалежність.

У 2010 році на радіо Познер заявив: «Американці не допомогли, і Росія відповіла. Це було воєнне вторгнення з боку Грузії, унаслідок чого Грузія втратила Абхазію назаважди. Мені важко уявити, що Абхазія колись буде частиною Грузії»

У 2017 році на цю ж тему Познер сказав, що, за його відчуттям, «абхазці не дуже хотіли бути частиною Грузії».

Змусили повернутися до Росії

Мітингарі свистіли у свистки і барабанили по металевих поверхнях, щоб створити дискомфорт Познеру і його компанії. Їм також вдалося відключити подачу електрики до готелю.

Познер перебрався до іншого готелю — Rooms, але акція протесту продовжилась і там. Протестувальники закидали будівлю яйцями та написали на асфальті «Геть з Грузії!».

Зрештою в супроводі правоохоронців Познер виїхав до аеропорту та покинув країну.

Пропагандистка «Першого каналу» зламала руку під час прямого ефіру, присвяченого Криму (відео)