ППО не збивала ракету Х-22, яка влучила в будинок у Дніпрі — Повітряні сили
Дніпропетровська ОВА

Повітряні сили спростували фейкову інформацію, що на будинок у Дніпрі 14 січня нібито впала ракета, збита системою ППО.

За даними ЗСУ, російські бомбардувальники Ту-22М3 випустили по Україні п’ять крилатих ракет Х-22. Одна із них, яка летіла з району Курської області, влучила в багатоповерхівку по вулиці Набережна Перемоги.

«Радіолокаційними засобами виявлено приблизне місце запуску, висота, швидкість польоту. Жодних сумнівів, що це була саме ракета Х-22, немає», — наголосили в Повітряних силах.

ЗСУ зараз не мають вогневих засобів, здатних збивати цей тип ракет. З початку воєнної агресії росії Україна не знищила жодну з 210 ракет Х-22, які запустила рф. Для цього потрібні зенітні комплекси від західних партнерів (Patriot PAC-3 чи SAMP-T).

«Будь ласка, звертайте увагу на офіційні заяви представників Повітряних Сил, МО, ГШ, видів та родів ЗС України і перевіряйте будь-які «гучні» повідомлення, які тиражуються з інших джерел», — закликали у Повітряних силах.

Перед цим радник Офісу президента Олексій Арестович заявив, що російська ракета, яка летіла над Дніпром, була збита силами ППО та вибухнула при падінні на під’їзд багатоповерхівки. 

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Росія обстріляла дві ТЕС ДТЕК: одна з них припинила роботу