Працівники «Укрзалізниці» через два тижні планують страйк із зупиненням усіх видів перевезень
УНІАН

Співробітники «Укрзалізниці» через два тижні планують провести великий страйк із зупиненням усіх видів перевезень.

Про це у Facebook розповіла Юлія Гришина, голова Тимчасової слідчої комісії Верховної Ради України з перевірки й оцінки стану АТ «Укрзалізниця» та  народний депутат від партії «Слуга народу».

За її словами, звільнений напередодні проведення другого засідання ТСК голова правління УЗ Володимир Жмак не зміг бути присутнім на засіданні через лікарняний через СOVID-19. Саме тому на порядку денному стояла зустріч із профспілками залізничників для заслуховування проблемних питань  трудового колективу компанії, водночас дві з трьох профспілок не з'явилися, додала чиновник.

«Трудовий колектив в розпачі, через два тижні планується великий страйк із зупиненням усіх видів перевезень. З усіма цими матеріалами комісія вже працює», — написала держслужбовець.

 

❗️Хроніки ТСК по «Укрзалізниці» Сьогодні проведено чергове засідання Тимчасової слідчої комісії. Звільнений...

Posted by Юлія Гришина on Thursday, March 18, 2021

На засіданні ТСК також обговорили незадовільний стан виконання запитів ТСК, спрямованих до правоохоронних органів України. Високопосадовець вирішила запросити на наступне засідання керівників Офісу генпрокурора, Державного бюро розслідувань, Міністерства внутрішніх справ, Служби безпеки України, Державної фіскальної служби і Національного антикорупційного бюро.

«Активна робота слідчої комісії триває. Мета нашої ТСК — дослідити «внесок» кожного керівника УЗ, Наглядової ради та можливих контрагентів у доведення «Укрзалізниці» до критичного стану», — наголосила Гришина.  

ТСК досліджуватиме операційну, інвестиційну та фінансову діяльність «Укрзалізниці» в період із 2015 року, оскільки саме з цього часу спостерігається стрімке погіршення стану компанії, підкреслила нардеп.  

Chas News повідомляв, що ексголова «Укрзалізниці» зайнявся бурштиновим бізнесом в Україні. 

Не відпрацював й року. Кабмін звільнив керівника «Укрзалізниці»