Працювала на фсб разом із сином і донькою: СБУ затримала депутатку з Хмельниччини (фото)
СБУ

Контррозвідка Служби безпеки затримала агентурну групу-сімʼю фсб, яка діяла на Хмельниччині.

Про це повідомили в СБУ.

Група складалася з депутатки місцевої ради та її 42-річний сина і доньки, якій виповнилося 37 років. Окупанти помітили посадовицю через її прокремлівську активність в «Однокласниках», згодом жінка залучила до злочинної діяльності своїх дітей.

За вказівкою росіян зловмисники шукали пункти базування та маршрути руху мобільних вогневих груп ППО, які обороняють регіон. Також ворога цікавили місця найбільшого зосередження особового складу, військової техніки та складів з озброєнням ЗСУ.

Для отримання потрібної інформації агенти під виглядом сімейних поїздок об’їжджали територію області на власному авто. Депутатка у цей час фотографувала потрібні об’єкти, а син робив відповідні позначки на картах Google. Ці дані потім надсилали загарбникам у формі звіту.

За виконані завдання агенти отримували від окупантів грошову винагороду, яка надходила на банківську картку доньки посадовиці.

Служба безпеки викрила ворожих поплічників ще на початковому етапі їхньої діяльності. Усіх трьох агентів затримали «на гарячому», коли вони шпигували за вогневими групами протиповітряної оборони.

На підставі зібраних доказів слідчі Служби безпеки повідомили затриманим про підозру за ч. 2 ст. 111 Кримінального кодексу України (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану). Зловмисники перебувають під вартою, їм загрожує довічне позбавлення волі.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

$100 тис. на ухилянтах щомісяця: СБУ затримала в Києві колишню народну депутатку (фото)