Працював на російські спецслужби. СБУ оголосила про підозру у держзраді колишньому заступнику глави ГУР

Колишньому заступнику голови Головного управління розвідки Міноборони повідомили про підозру у державній зраді, посяганні на життя працівника правоохоронного органу та незаконному зберіганні зброї.

Про це повідомили в СБУ.

За даними слідства, він передавав російським спецслужбам таємну і цілком таємну інформацію щодо актуальної військово-політичної ситуації в країні. Крім цього, він «зливав» рф інформацію про підготовку ЗСУ до протидії російській агресії.

Також через нього ворог отримував інформацію Міноборони, Головного управління розвідки, академії Сухопутних військ, військово-промислових держпідприємств, а також міг знати про агентурні звʼязки спецслужб України на окупованих територіях.

Відомо, що генерал-майор був заступником голови ГУР МОУ з 2008 до 2010 року. Потім працював на різних посадах цього відомства, а також у лавах керівного складу Державного космічного агентства України.

Співробітники СБУ затримали підозрюваного ще на початку повномасштабного вторгнення росії. Під час обшуку в його кабінеті він намагався застрелити представників оперативної групи з пістолета. Наразі підозрюваний перебуває під арештом.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Росіянам вдалося захопити Чорнобильську АЕС одразу після вторгнення завдяки мережі таємних агентів — Reuters