Правоохоронці передали ЗСУ конфісковані комплектуючі до ППО на 13 млн грн (фото)

Служба безпеки України та Національна поліція передали до ЗСУ понад 3,5 тис. комплектуючих до військової техніки, що вилучили з підпільних складів на Київщині. Їх вартість оцінили у понад 13 млн грн.

Про це повідомили СБУ та Нацполіція.

Мова йде про комплектуючі для зенітно-ракетних комплексів ППО та артилерійських систем, а також двигунів для бронемашин, пристроїв спостереження та прицілів.

Склади належали топменеджменту місцевої компанії, що займається торгівлею спеціалізованим обладнанням для ракетно-артилерійського озброєння та бронетехніки.

За версією слідства, підозрювані планували продати комплектуючі як необліковану продукцію без внесення даних до звітів. У серпні 2023 року правоохоронці викрили цих же фігурантів на спробі продати 80 танкових двигунів до ЗСУ за втричі завищеною вартістю.

Правоохоронці порушили справу за фактом привласнення та розтрати майна шляхом зловживання службовим становищем. Представникам місцевої компанії, що планували продаж техніки, загрожує до 12 років ув’язнення з конфіскацією майна. А всю військову амуніцію правоохоронці передали на потреби Сил оборони.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

СБУ за час великої війни знищила 1006 ворожих танків (відео)