Представник ПАРЄ вважає невиправданим вихід Росії з переговорів щодо МН17

Доповідач ПАРЄ щодо забезпечення відповідальності у справі збиття літака MH17 Тітус Корлацян вважає невиправданим вихід Росії з тристоронніх переговорів з Нідерландами і Австралією щодо катастрофи.

 «Вихід Росії з тристоронніх переговорів є болючим сигналом, перш за все, для сімей жертв», — цитує «Європейська правда» заяву Корлацяна.

«В їхніх (сімей) інтересах діалог необхідно активізувати, а не закінчувати. Подача міждержавної скарги в Європейський суд з прав людини не є недружнім актом, який міг би виправдати негативну реакцію», — додав Корлацян. Він пояснив, що така подача — нормальне і законне використання процесуальних засобів правового захисту, передбачене Конвенцією з прав людини, яку підписали й ратифікували всі держави-учасники

Раніше Росія відмовилася від консультацій з Нідерландами та Австралією щодо збитого над Донецькою областю літака «Малайзійських авіаліній» рейсу MH17, оскільки «не бачить сенсу» в їх продовженні. Вихід Росії став її реакцією на міждержавну скаргу до Європейського суду з прав людини, яку подали Нідерланди проти РФ на підтримку індивідуальних скарг членів сімей потерпілих.

У Нідерландах заявили, що шкодують з приводу рішення Росії відмовитися від консультацій.

ЄС закликав Росію повернутися до тристоронніх переговорів щодо МН17.

Нагадуємо, 17 липня 2014 року пасажирський Boeing-777 «Малайзійських авіаліній» збили російські Збройні сили зенітно-ракетним комплексом «Бук» над окупованою частиною Донбасу. Літак виконував рейс МН17 із Амстердама в Куала-Лумпур. На борту лайнера перебували 283 пасажири та 15 членів екіпажу. Всі вони загинули.

 

Очільник МЗС назвав вихід РФ з консультацій щодо MH17 «свідченням її страху перед правдою»