Прем’єр-міністр Ізраїлю першим в країні вакцинувався від COVID-19
Біньямін Нетаньяху

Прем'єр-міністр Ізраїлю Біньямін Нетаньяху перший в країні зробив щеплення від коронавірусу. Про це політик написав на сторінці Facebook.

Разом із прем’єром вакцинувався й міністр охорони здоров’я Йоель Едельштейн. Щеплення урядовці отримали у медичному центрі Тель ха-Шомер в місті Рамат-Ган поблизу Тель-Авіва.

 
שידור חי

מקבל את החיסון לקורונה בשידור חי:

Posted by ‎Benjamin Netanyahu - בנימין נתניהו‎ on Saturday, December 19, 2020

«Невеличка ін'єкція для людини, величезний крок для здоров'я всіх. Зробіть щеплення!» — повідомив прем’єр після вакцинації препаратом виробництва компаній Pfizer/Biontech.

Як сказав Нетаньяху, через 21 день він отримає повторну дозу препарату.

Із 20 грудня в Ізраїлі запланована масова вакцинація громадян.

Facebook видаляє анти-вакцинні «фейкові новини» в Ізраїлі, повідомляє уряд

Facebook видалив контент, який поширює в Ізраїлі брехню проти щеплень проти коронавірусу. Уряд прагне підняти підтримку програми, заявило агентство Reuters із посиланням на Міністерство юстиції країни в неділю.

Опитування громадської думки показують, що дві третини громадськості хочуть наслідувати приклад Нетаньяху.

Міністерство юстиції повідомило, що на його прохання у вихідні Facebook видалив чотири групи, які розповсюджували тексти, фотографії та відеозаписи з «навмисно негідним вмістом, призначеним для введення в оману щодо вакцин проти коронавірусу».

Такі «фейкові новини» включали аргументи про те, що вакцини будуть використовуватися для додавання «урядових мікросхем» у тіла реципієнтів, їх отруєння та скорочення населення або піддавання їх медичним експериментам, йдеться у повідомленні міністерства.

Прессекретар Facebook підтвердила, що чотири групи на івриті були ліквідовані в рамках політики компанії проти «поширення дезінформації щодо вакцин».

Ізраїльські чиновники заявляють, що до кінця року в країні є достатня кількість вакцин, щоб захистити найбільш вразливі 20% населення, а потім зняти деякі обмеження щодо коронавірусу. Але вони побоюються, що вакцинація може бути послаблена, якщо люди отримають неправдиву інформацію про щеплення.

Ізраїль розпочав введення вакцин медичному персоналу в неділю. У Тель-Авівському медичному центрі Сураскі десятки лікарів та медсестер зраділи першим ін'єкціям.

Наступними на черзі є ізраїльтяни похилого віку або представники груп з високим ризиком. Іншим групам дорослих уряд планує робити щеплення на початку 2021 року.

Ізраїль з 9-мільйонним населенням зареєстрував 373 368 випадків коронавірусу та 3074 смерті. Він запровадив два національних жорстких карантини та обмірковує нові заходи в районах із високим рівнем зараження.

В Єрусалимі тисячі людей влаштували протести проти Нетаньяху, є затримані