Прем'єр Словаччини запевнив, що готовий піти у відставку через скандал зі Sputnik V
Getty Images

Прем'єр-міністр Словаччини Ігор Матович заявив, що готовий подати у відставку, щоб подолати політичну кризу в країні. Вона пов’язана з закупівлею російської COVID-вакцини Sputnik V.

Про це повідомляє DW, посилаючись на заяву очільника уряду.

«Якщо партнери по коаліції виконують зобов'язання, які вони публічно декларували, і саме на цьому засновані вимоги, я готовий піти з посади голови уряду і працювати як один із його членів», — сказав Матович.

«Словаччина — твій друг». Словацький прем’єр публічно вибачився за свої слова про Закарпаття

Умови його відставки включають складання повноважень деяких інших посадовців, зокрема міністра економіки країни Ріхарда Суліка — очільника партії SaS.

У відповідь на вимоги Матович Сулік заявив, що не погодиться з тим. Він хоче продовжити працювати міністром в уряді. Голова Мінекономіки не буде «погоджуватися з такими пропозиціями, головним мотивом яких є, очевидно, його особиста помста».  

Напередодні Сулік фактично оголосив ультиматум. Прем’єр має подати у відставку, інакше на Словаччину чекатимуть дострокові вибори. У разі відставки прем'єра цю посаду може обійняти інший представник партії Матовича — OľaNO.

Chas News повідомляв, що Кабмін заборонив російську вакцину проти коронавірусу. 

Раніше Пєсков заявив, що Путін хоче зробити щеплення від COVID-19 вакциною Sputnik V. 

Ізраїль через шантаж купить вакцину Sputnik V у Росії — ЗМІ