Прем’єр Великої Британії заявив, що Росія планує «найбільшу з 1945 року війну в Європі»
Facebook

Борис Джонсон, прем’єр-міністр Великої Британії, заявив, що Росія планує влаштувати в Україні найбільшу з 1945 року війну.

За словами політика, РФ прагне почати вторгнення та оточити Київ, повідомляє ВВС.

Джонсон попередив, що конфлікт може бути кривавим та заявив, що Володимир Путін, ймовірно, не бачить катастрофи, яка чекає на його країну.

Британський прем'єр додав, що у разі нападу на Україну Вашингтон та Лондон введуть проти Росії санкції, зокрема, заборонять її компаніям торгувати у фунтах та доларах.

На запитання, чи є високою ймовірність російського вторгнення, Джонсон відповів: «Я боюся, що це те, на що вказують докази».

За словами прем’єра, Джо Байден розповів західним лідерам, що РФ планує ввести війська не лише через окупований Донбас, а й з Білорусі та території навколо Києва.

«Я боюся, що план, який ми бачимо, може перетворитися в найбільшу війну в Європі з 1945 року з точки зору масштабу», — підсумував Джонсон. 

Джо Байден напередодні заявив, що Володимир Путін вже ухвалив рішення про повномасштабне вторгнення в Україну.

А головнокомандувач ЗСУ повідомив, що російські спецслужби готують теракти на тимчасово окупованих територіях Донбасу, щоб ввести збройні сили РФ під виглядом «миротворців».

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини та публікує дивовижні історії. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Україна може поставити під сумнів Будапештський меморандум. Головні тези Зеленського на Мюнхенській конференції з безпеки