Прем'єр Вірменії заявив про спробу військового перевороту
Getty Images

Прем'єр-міністр Вірменії Нікол Пашинян назвав вимогу Генштабу Збройних сил країни про його відставку спробою військового перевороту. Очільник вірменського уряду розповів, що 24 лютого він звільнив з посади керівника Генштабу Оніка Гаспаряна і його першого заступника Тиграна Хачатряна.

Про це повідомляє видання «Новости-Армения».

«Ви знаєте, що ми перебуваємо в досить складній ситуації, і я вчора і сьогодні ухвалив рішення звільнити з посади першого заступника керівника Генштабу ЗС і керівника Генштабу. Я вже підписав документи, опісля з'явилася заява Генштабу, в якій військові вимагають моєї відставки», — зазначив Пашинян.

На його думку, найважливіша проблема сьогодні — «збереження громадянської влади». Він оцінює дії Генштабу як спробу військового перевороту. 

Генеральний штаб вимагає відставки уряду і прем'єр-міністра Нікола Пашиняна. В оприлюдненій заяві Генштаб висловив протест у зв'язку зі звільненням першого заступника керівника ГШ ЗС Вірменії Тиграна Хачатряна, «яке було здійснене без урахування національних і державних інтересів Республіки Вірменії, керуючись особистими емоціями».

У Вірменії підтвердили загибель понад 2300 військових у карабахській війні