Прессекретар Зеленського виграла справу про хабар в КНУ ім. Шевченка
Facebook / Юлія Мендель

Прессекретар президента Володимира Зеленського Юлія Мендель виграла апеляцію у справі проти Київського національного університету імені Тараса Шевченка за свою публікацію про хабарі у закладі освіти. 15 жовтня Херсонський апеляційний суд задовольнив апеляційну скаргу речниці гаранта та скасував попереднє рішення Херсонського міського суду.

Про це повідомляє «Радіо Свобода».

Нагадуємо, 1 квітня 2019 року суд ухвалив рішення на користь викладача КНУ Юрія Коваліва. Він позивався проти Мендель про захист честі, гідності, спростування її публікації та стягнення моральної шкоди.

Судове засідання пройшло у режимі відеоконференції / «Радіо Свобода»

Передісторія

У січні 2016 року Юлія Мендель опублікувала статтю «Як продаються дипломи в українських університетах» в американському виданні Politico. У ній прессекретар президента розповіла, як їй довелось заплатити $200 своєму викладачу за захист кандидатської дисертації. Водночас Мендель не зазначала імені викладача, який взяв хабар.

Проте того ж року проти речниці гарант подав судовий позов доктор філологічних наук та викладач університету Юрій Ковалів. Він вимагав від прессекретарки спростувати інформацію та відшкодувати моральні збитки.