Президент Болгарії на дебатах назвав Крим «російським». В Україні обурились
Unsplash

Румен Радев, президент Болгарії, на передвиборчих дебатах зі своїм опонентом Анастасом Герджиковим заявив, що Крим є «російською» територією.

Герджиков сказав, що півострів є українським, натомість Радев стверджував: «Він зараз російський», повідомляє болгарська служба «Радіо Свобода».

Також чинний президент заявив, що санкції проти Росії виглядають неефективними.

«Нам потрібна прагматична політика щодо Москви. Ми не повинні забувати, що Росія є дуже важливим фактором у боротьбі з глобальним тероризмом», — цитує Радева видання Web Cafe.

У відповідь на слова президента українське Міністерство внутрішніх справ викликало Костадіна Коджабашева, посла Болгарії в Києві.

«Українська сторона довела до посла позицію нашої держави про некоректність та неприпустимість висловлювань президента Болгарії Румена Радева стосовно Криму під час вчорашніх передвиборчих теледебатів», — заявили у відомстві.

МЗС заявило, що чекає спростування президентом Болгарії його вчорашньої заяви.

Натомість Костадін Коджабашев запевнив Україну ву незмінній позиції Болгарії щодо підтримки її територіальної цілісності.

Раніше у скандал навколо теми Криму втрапив онлайн-сервіс для пошуку автомобільних попутників. BlaBlaCar опублікував рекламу з картою України без Криму.

Крим — це Україна: Apple виправила карту у додатку Music for Artists