Президент Болгарії ветував передачу Україні 100 старих БТР-60
Румен Радев / Facebook

4 грудня президент Болгарії Румен Радев наклав вето та відправив на новий розгляд до парламенту закон про безкоштовну передачу Україні 100 бронетранспортерів БТР-60 із запасів Міністерства внутрішніх справ.

Про це пише болгарське видання Nova.

Радев заявив, що депутати буцімто недостатньо ознайомилися з умовами передачі бронетехніки та не врахували усі можливі наслідки. Мовляв, без цих БТР болгарське МВС не зможе виконувати завдання воєнного часу, а закупівля іншої техніки на заміну не передбачена.

Також, за словами президента, ці БТР можуть використовуватися для охорони кордонів та під час ліквідації наслідків стихійних лих чи аварій у важкодоступних районах країни.

Нагадаємо, ще у серпні Україна уклала з Болгарією договір про передачу 100 БТР-60. Вони були виготовлені у 1970-1980-х роках і жодного разу не використовувалися за призначенням. Увесь цей час бронетранспортери перебували на балансі МВС і зберігалися на складах.

За умовами договору Болгарія мала передати БТР разом з озброєнням та запчастинами. 22 листопада Національні збори Болгарії остаточно погодили цю угоду. За тоді проголосували 152 депутати, а проти — 57.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Німеччина надала Україні новий пакет допомоги: що у списку