Президент Чехії назвав трасгендерних людей «огидними за своєю природою»
Getty Images

Мілош Земан, президент Чехії, назвав трансгендерів «огидними» під час обговорення ЛГБТ-закону в Угорщині.

Нещодавно прийняті правила забороняють всі освітні матеріали та програми для дітей, які, як вважається, «займаються пропагандою» гомосексуальності та зміни статі, повідомляє CNN.

Закон зустріли різкою критикою у Євросоюзі. Тим часом президент Чехії заявив, що втручання у внутрішні справи будь-якої країни є політичною помилкою.

Також Мілош Земан захищав Віктора Орбана, прем'єр-міністра Угорщини. «Я не бачу причин не погоджуватися з ним. Я можу зрозуміти геїв, лесбіянок і таке інше. Але знаєте, кого я зовсім не розумію? Цих трансгендерів», — сказав він.

Земан назвав трансгендерних людей «огидними за своєю природою». Коментар президента Чехії прозвучав, коли декілька міст у всьому світі провели прайди та марші, спрямовані на захист прав ЛГБТ.

Правозахисники попереджають, що країна може взяти приклад зі своїх менш ліберальних сусідів — Угорщини та Польщі. Прийняття закону про рівність шлюбу в Чехії неодноразово ставили на паузу. А Європейська комісія з боротьби з расизмом та нетерпимістю заявляла, що чеські громадяни мусять робити стерилізацію під час зміни статі.

«Угорщині більше немає місця в ЄС». У Нідерландах відреагували на закон щодо ЛГБТ