Президент Чехії Петр Павел травмувався під час їзди на мотоциклі
Facebook / Petr Pavel

Президент Чехії Петр Павел постраждав під час їзди на мотоциклі. Травми незначні, але посадовця все ж доставили до військового шпиталю в Празі для огляду.

Про інцидент повідомила канцелярія Павела.

За даними поліції, травма сталася не на дорозі, а на закритій спортивній трасі. З цієї причини правоохоронці не розглядають інцидент як дорожньо-транспортну пригоду.

Прессекретар президента Віт Коларж заявив Чеському телебаченню, що Павел, ймовірно, залишиться в лікарні кілька днів. Точного висновку медиків поки не знає.

«У будь-якому випадку це легке поранення. Ймовірно, президент буде перебувати під наглядом кілька днів. Якщо щось зміниться, ми про це абсолютно відкрито і прозоро повідомимо», — додав він.

За словами Коларжа, шпиталізація президента не повинна істотно вплинути на його роботу через майбутні вихідні. Наступного тижня в Павела запланована закордонна поїздка.

62-річний Петр Павел відомий своєю любов’ю до їзди на мотоциклі, яку він не полишив навіть після обрання президентом минулого року. Генерал у відставці пишається хорошою фізичною підготовкою: наприклад, у лютому він стрибнув з парашутом, а під час поїздок у регіони любить здійснювати походи в гори.

У квітні президент Чехії зазнав поранення в обличчя на стрільбищі в Угерському Броді, де він побував під час дводенного візиту у Злінський край. Під час стрільби з довгого пістолета з оптикою Павел зазнав невеликої рваної рани біля брови, проте поранення не потребувало медичної допомоги.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Джо Байден хотів привітати прихильників і впав з велосипеда (відео)