Президент Єврокомісії заявила про початок реновації будівель в ЄС
Європейська комісія

Президент Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн заявила про початок масштабної реновації муніципальних будівель та приватного житла в ЄС, аби підвищити їхню енергоефективність. Завдяки програмам реновації вона обіцяє створити нові робочі місця у будівельному секторі.

Про це політик заявила під час виступу на пленарному засіданні Комітету регіонів в рамках Європейського тижня регіонів та міст.

Реновація стосуватиметься передусім шкіл, лікарень, соціальних будинків, за стан яких зазвичай відповідає місцева влада.

«NextGenerationEU матиме успіх лише в тому випадку, якщо ми будемо грати в команді. Через два дні ми розпочнемо хвилю оновлення. Ми хочемо зробити громадські будівлі та приватні будинки енергоефективнішими та комфортнішими по всій Європі. Наші будівлі відповідають за 40% споживання енергії. Деякі будівлі вже реконструюються або модернізуються. Але за нинішніх темпів знадобиться більше століття, щоб звести викиди з наших будівель до нуля», — додала Урсула фон дер Ляєн.

Відповідно, регіони в ЄС отримають ресурси для «зеленої» трансформації.

Також Європейська комісія погодила вісім програм макрофінансової допомоги для підтримки партнерів по розширенню та сусідству.

Як пояснює Єврокомісія на своєму сайті, NextGenerationEU  — це план відновлення, зосереджений на «зеленому», цифровому та стійкому майбутньому. Згідно задуму чиновників, він допоможе ЄС стати на ноги та вийти сильнішим із кризи.

 

Обережно, міни! Що чекає на чотири європейські свободи після пандемії?