Президент «Київстар» розповів про ризики залишитися без зв’язку через відключення світла

Зараз немає загрози залишитися без мобільного зв’язку на довгий час по всій Україні через екстренні відключення. Але покриття може стати точковим.

Про це в інтерв’ю «НВ» розповів президент «Київстар» Олександр Комаров.

«Я не думаю що є загроза, що мобільний зв’язок зникне на довгий час по всій Україні. Це буде залежати від того, як витримуватиме енергетична система. Але я вважаю, що є ризик, що мережа може перетворитися на точкове покриття — тобто такими островами буде зв’язок, а якимись островами відсутній», — розповів Комаров.

За його словами, зараз це видно на прикладі Києва, коли вимикають світло в одному з районів і за декілька годин зникає мобільний зв’язок. Втім, в інших районах міста зв’язок є.

Він додав, що найбільш вразливі на сьогоднішній день області — це Київська, Харківська, Львівська, Полтавська, якщо говорити про цю нещодавню атаку.

Комаров пояснив, що в залежності від віку мережа на акумуляторних батареях може працювати — від півтори до чотирьох годин максимум при середньому навантаженні. У людей перш за все вимикаються фіксовані мережі доступу до інтернету через перенавантаження.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Екстрені, стабілізаційні, локальні: які типи відключення електроенергії бувають, та що вони означають