Президент Польщі Анджей Дуда ратифікував оборонну угоду про військову присутність США
UPI.com

Президент Польщі Анджей Дуда ратифікував оборонну угоду зі США і заявив, що вибори у США не повинні впливати на відносини Варшави з Вашингтоном.

Як повідомляє Reuters, угода була погоджена між Анджеєм Дудою та президентом США Дональдом Трампом більше року тому і має на меті зміцнити західну військову присутність на східному фланзі НАТО у відповідь на посилення з боку Росії.

«Виконуючи наші завдання у галузі польської політики та у польсько-американських відносинах, ми діємо спокійно, також ратифікуємо цю угоду і чекаємо, поки новообраний президент США прийме свою присягу», — сказав Дуда.

Відповідно до угоди, 1000 американських військовослужбовців буде розгорнуто у Польщі, як доповнення до кількох тисяч військових НАТО, які вже дислоковані у країні.

Керівник Бюро національної безпеки Павел Солох заявив у своїй заяві, що ратифікація Дудою угода не пов'язана із виборами у США.

«Це нормальний процес ратифікації. Президент міг ратифікувати угоду лише після того, як парламент погодився з нею і як тільки набув чинності новий закон», — резюмував Солох.

Польща та США підписали договір про військову співпрацю у серпні цього року.

Засудили та домовились. Зеленський та Дуда висловились про співпрацю в енергетичній та політичній сфера