Президент США пропустить Саміт миру у Швейцарії — Bloomberg

Президент США Джо Байден, швидше за все, пропустить Саміт миру у Швейцарії у червні через збір коштів на передвиборчу кампанію в Каліфорнії, який він має відвідати разом з Джорджем Клуні, Джулією Робертс та іншими зірками.

Про це повідомляє Bloomberg.

Нагадаємо, перший Глобальний саміт миру запланований на 15-16 червня, після зустрічі «Групи семи» в Італії. Кілька лідерів G7 планують приєднатися до конференції, але, за даними видання, ні Байдена, ні віцепрезидентки Камали Гарріс там не буде. Байден має вилетіти із зустрічі G7 на півдні Італії до Лос-Анджелеса на збір коштів 15 червня.

Загалом вже понад 50 країн зі 160 запрошених підтвердили участь у саміті миру у Швейцарії, який пройде 15-16 червня. Міністерство закордонних справ Швейцарії задоволене отриманими відповідями, але очікує більшого. Росія не братиме участі в саміті. Однак залучити росію до участі у майбутньому — одна з цілей зустрічі на рівні лідерів.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Учасники Саміту миру мають виробити переговорну позицію і передати її росії — ОП