Президент США і голова Єврокомісії домовилися координувати дії, пов'язані з Україною
Getty Images

Президент США Джо Байден 5 березня провів телефонну розмову з головою Європейської комісії Урсулою фон дер Ляєн, під час якої, серед іншого, сторони домовилися про координацію дій, пов'язаних з Україною. Про це пишуть Єврокомісія і Білий дім.

У бесіді з фон дер Ляєн Байден підкреслив свою підтримку Євросоюзу і прихильність відновленню жвавого партнерства між США та ЄС.

Президент США і голова Єврокомісії домовилися про припинення дії взаємних мит на авіатехніку, введених в рамках суперечок всередині Світової організації торгівлі (СОТ), на чотири місяці. Лідери погодилися працювати над вирішенням цих давніх суперечок.

Байден і фон дер Ляєн, як повідомляє Білий дім, «домовилися координувати дії з питань, що становлять спільний інтерес, включаючи Китай, Росію, Білорусь, Україну і Західні Балкани».

Вони обговорили співпрацю в стримуванні пандемії COVID-19 й підвищення глобальної безпеки «в області охорони здоров'я, стійкого відновлення світової економіки, подолання кліматичної кризи і зміцнення демократії », вказується в повідомленні.

Зеленський запросив Байдена відсвяткувати у Києві 30-річчя Незалежності України