Президентом Німеччини переобрали Франка-Вальтера Штайнмаєра
Getty Images

66-річний соціал-демократ Франк-Вальтер Штайнмаєр залишиться на посаді президента Німеччини.

Про це повідомляє DW.

У неділю, 13 лютого, Штайнмаєр отримав 1045 із 1437 голосів на так званому Федеральному з'їзді у Берліні, до якого входять депутати Бундестагу та рівна кількість делегатів від 16 федеральних земель країни.

Серед останніх були зокрема Ангела Меркель, колишня канцлер Німеччини, Ганс-Дітер Флік, тренер збірної з футболу, Крістіан Дростен, провідний вірусолог країни, та Ігор Левіт, піаніст. Також серед учасників голосування була співзасновниця фармацевтичної компанії BioNTech Озлем Тюреджі.

Голосування було таємним.

За посаду президента також боролися Герхард Траберт, лівий політик-опозиціонер, Стефані Гебауер, 41-річна фізик та політик від групи «Вільні виборці та Макс Отте, представник ультраправої партії «Альтернатива для Німеччини».

Що відомо про президента Німеччини

Франк-Вальтер Штайнмаєр став президентом ФРН у лютому 2017 року.

До цього він був віцеканцлером Німеччини, а пізніше — міністром закордонних справ.

Також він брав участь у зустрічах «Нормандської четвірки» для врегулювання конфлікту на Донбасі.

Як пише DW, протягом перших п’яти років на посаді Штайнмаєр був прихильником ліберальної демократії у Німеччині та за кордоном, а також діалогів щодо чутливих питань.

Одна з останніх таких пропозицій — план щодо обов’язкової вакцинації населення проти COVID-19.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини та публікує дивовижні історії. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Ангелу Меркель провели з посади під панк-рок та смолоскипи (фото, відео)