Причетні до вбивства журналіста Хашукджі проходили підготовку в США — ЗМІ
Getty Images

Четверо громадян Саудівської Аравії, причетних до вбивства журналіста Джамаля Хашукджі, пройшли бойову підготовку в США.

Про це повідомляє The New York Times.

Тренування проводила в Арканзасі охоронна компанія Tier 1 Group, пише ЗМІ. За інформацією видання, контракт був затверджений Державним департаментом США.

Навчання включало безпечну стрілянину та протидію нападу. У тренування також входила робота зі спостереження та ближнього бою.

Виконавчий директор компанії Cerberus Capital Management Луїс Бремер, якій належить Tier 1 Group, підтвердив факт тренування. Він зазначив, що воно «не пов'язане з наступними огидними діями громадян Саудівської Аравії».

ЗМІ додає, що Держдеп США надавав ліцензію на воєнізовану підготовку королівської гвардії Саудівської Аравії, починаючи з 2014 за президентства Барака Обами. Водночас представник Держдепу Нед Прайс відмовився підтвердити факт видачі ліцензії.

Передісторія

Оглядач американської газети The Washington Post Джамаль Хашукджі зник 2 жовтня 2018 року. Незадовго до цього він увійшов до будівлі генерального консульства Саудівської Аравії в Стамбулі.

Група саудівських агентів убила журналіста і розчленувала його. Через два тижні після його зникнення влада Саудівської Аравії офіційно визнала загибель Хашукджі. Очільники країни заявили, що медійник загинув внаслідок бійки, що зав’язалася. Ер-Ріяд відмовився нести будь-яку відповідальність за вбивство Хашукджі.