«Причетний до значної корупції». США запровадили санкції проти Коломойського
УНІАН

США оголосили про запровадження санкцій щодо українського бізнесмена Ігоря Коломойського.

Про це йдеться у заяві держсекретаря США Ентоні Блінкена, яку оприлюднили на сайті Державного департаменту.

«Сьогодні я оголошую про внесення до санкційного списку олігарха і колишнього державного чиновника України Ігоря Коломойського через його причетність до значної корупції. Перебуваючи на посаді голови Дніпропетровської обласної державної адміністрації України з 2014 по 2015 рік, Коломойський брав участь у корупційних діяннях, що підривали верховенство права і довіру української громадськості до демократичних інститутів і процесів урядування, включаючи використання свого політичного впливу та офіційної влади для особистої вигоди. Хоча нинішнє визначення базується на діях у час його перебування на посаді, я також хочу висловити занепокоєння поточними безнастанними спробами Коломойського підірвати демократичні процеси й інституції в Україні, що становить серйозну загрозу для її майбутнього», — повідомляє Блінкен.

Окрім самого Ігоря Коломойського до санкційного списку внесли його дружину Ірину, дочку Анжеліку та сина Ізраїля Цві Коломойського. Їм заборонили в’їзд до США.

«Це рішення підтверджує прагнення США підтримувати реформи політичного, економічного та судового секторів, які є ключовими для євроатлантичного шляху України. США продовжують підтримувати всіх українців, чия робота рухає реформи вперед. Державний  департамент і надалі використовуватиме подібні повноваження й інструменти, щоб сприяти відповідальності корумпованих суб’єктів у цьому регіоні та в усьому світі», — йдеться у заяві.