Пригожин перед заколотом купив супутникові фото рф у китайської компанії

У листопаді 2022 року підконтрольна Євгену Пригожину компанія «Ніка-Фрут» уклала контракт з китайською Beijing Yunze Technology про купівлю двох розвідувальних супутниковів космічної корпорації Chang Guang Satellite Technology (CGST). Про це пише агентство AFP, яке отримало відповідні документи.

За супутникита додаткові послугу компанія заплатила більше $30 млн. Зокрема, контракт передбачав надання фото за запитом. Так ПВК «Вагнер» супутникові світлини України, Малі, Лівії, Малі та Центральноафриканської республіки — країн, де воювали найманці.

AFP

За даними джерела AFP, травні 2023 року компанія Пригожина замовила фото території росії на протяжності від окупованих територій України і до Москви. Згодом за цим маршрутом рухалися найманці під час спроби заколоту.

Співрозмовник агентства у європейській розвідці розповів, що цей контракт досі діє. Він передбачає користування двома китайськими супутниками JL-1 GF03D 12 та JL-1 GF03D 13, які знаходяться на орбіті на висоті 535 км над Землею.

В МЗС Китаю у відповідь заявили, що нічого не знають про цю ситуацію. У Пекіні додали, що завжди відповідально і з обережністю ставляться до таких експортних запитів.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

ЗМІ опублікували нові відео операцій українців проти «вагнерівців» у Судані