«Приховування Татарова». Генпрокуратура відкрила провадження проти Офісу президента — нардеп
УНІАН

Офіс Генпрокурора відкрив провадження щодо керівництва Офісу президента за приховування інформації про заступника керівника ОП Олега Татарова.

Про це у Facebook повідомив нардеп «Голосу» Ярослав Юрчишин.

«П'ятнична ранкова переможенька. Змусив Офіс Генерального прокурора відкрити кримінальне провадження на керівництво Офісу Президента України за приховування інформації про Татарова», — зазначив нардеп.

12 лютого Юрчишин подав заяву до Державного бюро розслідувань і Офісу генпрокурора, в якій вказав на порушення Офісу президента, який нібито приховує, що заступник керівника ОП Олег Татаров курує роботу правоохоронних органів.

«Запитувана інформація стосувалася перебування на посаді заступника керівника ОП Олега Татарова та його службових повноважень. Курування останнім усієї правоохоронної системи України має наслідком втручання у роботу органів досудового розслідування та маніпулювання незалежною системою слідства та процесуального керівництва з метою вирішення особистих інтересів. Не може людина, яка перебуває під слідством, координувати роботу слідчих. Ну, принаймні, не мала б. Але якщо ти друг Єрмака, то можна?», — заявив Юрчишин.

Татаров у грудні написав заяву про призупинення своїх службових обов'язків. Пізніше додав, що санкцій на його затримання ніхто не давав.

Сhas News повідомляв, що правоохоронці не завершили слідство у справі заступника голови Офісу президента Олега Татарова. При цьому суд наказав зробити це до 1 березня.