Прикордонники розповіли, скільки «вагнерівців» може прийняти Білорусь (фото)

До Білорусі можуть переміститися близько 8 тисяч бойовиків ПВК «Вагнер». Про це речник Держприкордонслужби Андрій Демченко розповів у коментарі Укрінформу.

За його словами, наявна інформація, в тому числі й з відкритих джерел, свідчить про облаштування місць для розміщення російських найманців.

«А зважаючи на підтримку, яку РФ надає Білорусі, кількість найманців, що захоче прийняти Лукашенко, може бути досить значною. Може йтися про 8 тисяч осіб. До прикладу: кількість російських військових з підрозділів регулярної армії, що перебувають у Білорусі, на сьогодні становить близько 2 тисяч», — зауважив Демченко.

Він додав, що розгортання таких таборів спостерігається на значній відстані від кордону України. Однак саме перебування найманців у Білорусі становитиме додаткову потенційну загрозу, передусім пов’язану з диверсійною роботою та організацією різного роду провокацій.

Водночас розвиток ситуації в Білорусі перебуває на постійному контролі і постійно відслідковується. Це питання, зокрема, розглядалося на Ставці Верховного Головнокомандувача.

Наразі ситуація на північному кордоні повністю контрольована. В ДПСУ на території Білорусі наступальних угруповань росії не спостерігають.

За даними ЗМІ, «вагнерівців» можуть розмістити на покинутій військовій базі у селі Цель Осиповицького району Могильовської області Білорусі. ВВС опублікувала супутникові знімки, які свідчать про облаштування табору на цій території.

Моніторингова група «Беларускі Гаюн» підрахувала, що на фото видно 298 наметів М-30, у яких може розташуватися по 30 осіб. Таким чином, максимально обладнані місця для 8 940 осіб. Однак частину наметів будуть застосовувати для господарських потреб, тому у таборі зможуть розміститися близько 8 тисяч осіб.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Генерал Сергій Суровікін був таємним членом ПВК «Вагнер» — CNN