Прикордонники стали шукати порушників кордону серед туристів, які їдуть у Карпати

Прикордонники посилили заходи з охорони кордону у у популярних серед туристів туристичних районах Чернівецької та Івано-Франківської області. Це пов'язано з тим, що охочі незаконно перетнути кордон маскуються під туристів.

Про це розповів пресофіцер Чернівецького прикордонного загону Костянтина Лісніка у коментарі «Медіа агентству АСС».

«Це пов’язано з тим, що чимало правопорушників маскуються під туристів. Під наміром відвідати Говерлу чи інші туристичні місця, далі намагаються незаконно перетнути кордон», — повідомив він.

Лісник зазначив, що зараз посилено контроль на трьох залізничних станціях неподалік від кордону. Це — Ворохта, Татарів і Вороненко. Прикордонники перевіряють документи, підстави перебування людини у прикордонних районах й транспорт громадян. У разі відсутності документів можуть звернутись до відповідних реєстрів.

«Наша основна мета — це виявити порушників кордону. Для людей, які не мають проблем з законом, ця перевірка триватиме одну хвилину», — заявив пресофіцер.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Дозвіл на перебування у прикордонній смузі: кому він потрібен та як отримати