Примусова мобілізація в ОРДЛО провалилася — розвідка

Окупантам так і не вдалося виконати плану примусової мобілізації в ОРДЛО. Про це повідомляє Головне управління розвідки Міноборони.

План передбачав мобілізацію 26 000 «резервістів», якими мали укомплектувати 17 стрілецьких полків у складі загальновійськових армій Південного та Західного ВО РФ. Однак це завдання так і не вдалося виконати.
«Чоловіки призивного віку (18-65 років) всіляко уникають призову, не бажаючи ставати «гарматним м’ясом» в армії окупанта», — повідомляє наша розвідка.

З тими чоловіками, яких вдалося мобілізувати, не проводяться жодні вишколи чи інструктажі. Також їх забезпечують непридатною для використання амуніцією та зброєю.
При цьому російські офіцери обіцяють задіювати таких «новобранців» для забезпечення контролю над окупованими територіями, але на практиці часто їх кидають у бій для проведення «розвідки боєм».

«Як показує практика, мобілізовані з ОРДЛО складають найближчий резерв для поповнення втрат підрозділів, які беруть безпосередню участь у бойових діях проти України. Також саме їх, як найменш цінний «ресурс» використовують для проведення «розвідки боєм» для виявлення позицій українських захисників», — повідомляє ГУР МО.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

20 тисяч вбитих росіян. Генштаб оприлюднив втрати ворожої армії