Принца Ліхтенштейну звинуватили в убивстві найбільшого в ЄС ведмедя
Getty Images

Природозахисні організації Agent Green (Румунія) та VGT (Австрія) звинуватили принца Ліхтенштейну у вбивстві бурого ведмедя — найбільшого в ЄС.

Про це повідомляє Agent Green.

Екологи вважають, що принц Емануель фон унд цу Ліхтенштейн отримав від Міністерства довкілля Румунії дозвіл на відстріл ведмедиці, яка шкодила деяким фермам.

Організації опублікували відповідний документ. У ньому є деталі про вбивство тварини. Міністр довкілля Румунії підтвердив, що дозвіл на вбивство проблемної ведмедиці видавали, але не уточнив, кому саме, пише BBC Europe.

На Алясці ведмідь «вкусив» жінку за попу з вигрібної ями

Cтріляли не в самку, а в 17-річного бурого ведмедя на ім'я Артур. Екологи запевняють, що цей ведмідь жив у глибині лісу й ніколи не наближався до населених пунктів.

Agent Green вважає, що принц навмисне застрелив саме Артура, щоб отримати більше трофейних балів — 592,8 із 600 можливих. Це найвищий бал, який коли-небудь отримували за трофейне полювання, кажуть експерти.

Бурі ведмеді захищені законами ЄС. Дозволяється полювання лише на «проблемних» ведмедів, які завдають шкоди. Однак мисливці спершу мають довести, що вбивство тварини — єдиний спосіб розв'язати проблему.

Сам принц ще не відреагував на закиди екологів. Національна служба охорони довкілля Румунії розпочала розслідування вбивства ведмедя.

Депутат Харківської міськради від ОПЗЖ задекларував африканського лева