Принцеса Дубая, яку схопили під час спроби втекти у 2018 році, з’явилася на фото у соцмережах
Instagram/shinnybryn

Принцеса Латіфа, яка спробувала втекти з Арабських Еміратів кілька років тому, з’явилася на світлинах в Instagram.

Судячи з усього, вона перебуває в Іспанії. Відколи її спіймали при спробі втечі три роки тому, жінка ніде не з'являлася, а перші фото стали виставялти в мережу лише в середині травня 2021 року, повідомляє The Guardian.

На світлині, опублікованій у неділю на сторінці Сіонед Тейлор, Латіфа обіймає ту за плечі. Але візуально дуже складно сказати, коли зробили фото. У коментарях Тейлор запитали, чи все гаразд із принцесою, на що та відповіла: «З нею все чудово». 

На фото обидві жінки в масках, вірогідно, в аеропорту Мадрида. Один із організаторів кампанії по порятунку Латіфи вже підтвердив, що вона з ними зв'язалася.

Що сталося з принцесою Латіфою

Латіфа, одна з 25 дітей правителя Дубая шейха Мохаммеда ібн Рашида Аль Мактума, в лютому 2018 року здійснила спробу втечі з країни.

Вона записала відео та розповіла, що не могла виїжджати з Еміратів з 2000 року, а її життя жорстко контролювали.

Спроба не вдалася: через вісім днів її яхту захопили в Індійському океані агенти спецслужб, і Латіфу силоміць повернули в Дубай.

Експерти ООН та правозахисники закликали шейха Мохаммеда ібн Рашида Аль Мактума надати інформацію про здоров’я доньки, яка звинувачувала його в жорстокості. Батько Латіфи все заперечував.

Після спроби втекти жінка перебувала під домашнім арештом. У лютому 2021 року BBC опублікувала відео Латіфи, де та розповідає, що її тримають під замком, без доступу до юридичної або медичної допомоги.