Притула бачить себе новим очільником «Голосу»
УНІАН

Колишній кандидат від «Голосу» на мерських виборах у Києві, один із «облич» партії і телеведучий Сергій Притула заявив, що хоче стати новим керівником політсили.

Він сказав у інтерв'ю «РБК-Україна»: «Так, я бачу себе новим керівником, і мені подобається те, що я бачу».

За його словами, питання зміни керівництва планують винести на з'їзд партії.

Притула вважає, що з'їзд може відбутися раніше літа або осені, але «це залежить від доброї волі чинного керівництва партії».

Він додав, що керівництво заявило, що не проти з'їзду, але конкретна дата названа не була. Зараз члени партії «спробують прискорити цей процес».

«Те, що відбувається в «Голосі», виглядає з боку як спроба створити авторитарну модель управління в партії. З огляду на тотальну пасіонарність персонажів всередині партії, це буде зробити вкрай важко», — заявив Притула.

Пресслужба партії прокоментувала слова Притули виданню «Українська правда»: «Пан Притула висловлює особисту точку зору. При цьому діяльність партії організована згідно з правилами та процедурами, зафіксованими у Статуті. Наступний з’їзд партії відбудеться відповідно до строків, оголошених на попередньому з’їзді».

Передісторія

Раніше Притула публічно виступив проти нинішнього очільника «Голосу» Кіри Рудик.

У березні половина парламентської фракції публічно виступила проти Рудик і звинуватила її в спробі узурпації влади в «Голосі».

Сама Рудик в інтерв'ю «РБК-Україна» висловлювала надію на те, що конфлікт з незадоволеними її керівництвом партійцями вдасться залагодити і розкол «Голосу» не загрожує.

Як розповів Притула, проблеми нікуди не зникли, і вже скоро він хоче домогтися проведення партійного з'їзду. А там відбудеться внесення змін до статуту партії і переобрання її голови.

Раніше Притула заявив, що Рудик відмовила йому у проханні очолити київський осередок партії. Пресслужба «Голосу» тоді повідомила «Українській правді», що статут партії передбачає, що рішення про призначення голів територіальних осередків ухвалює політрада партії. У протоколах політради жодних звернень від Притули з проханням очолити осередок не було.

22 березня політрада «Голосу» попередила декількох нардепів про можливе виключення. Вони голосували за законопроєкт №5133, який «наносить суттєву шкоду репутації та політичним інтересам партії».

Політрада попередила, що у разі повторення такий дій нардепів виженуть з партії, а також звернулася до Контрольно-ревізійної комісії «Голосу» «для перевірки наявності ознак чи фактів політичної корупції».

Партія опублікувала заяву, в якій розповіла про прецедент «порушення партійної та фракційної дисципліни» під час голосування низкою нардепів за провладний законопроєкт.

Народні депутати фракції оприлюднили спільну заяву, в якій закликають ініціювати проведення з’їзду партії, щоб обрати нове керівництво та змінити статут.

Депутати-«криптовалютчики». 15 нардепів задекларували «цифрові» активи