Притягнути до відповідальності депутатів, які голосували за «Харківські угоди», забороняє Конституція
УНІАН

На думку міністра юстиції Дениса Малюськи, більш імовірно до відповідальності за «Харківські угоди» залучать посадових осіб, які їх готували, ніж депутатів Верховної Ради шостого скликання, які у 2010 році голосували за їх ратифікацію.

Про це повідомляють «Українські Новини» із посиланням на коментар чиновника.

«Депутати відповідно до Конституції не повинні нести відповідальність за результати голосування. Крім як політичної, звичайно ж», — сказав він.

На питання, чи можуть відкрити кримінальні справи по даному питанню, Малюська відповів, що трапитися може все що завгодно.

«Питання тільки, наскільки це буде конституційно і чи будуть кримінальні вироки. Мені складно це уявити. Але це питання більше до правоохоронних органів», — сказав він.

Міністр юстиції зазначив, що реальніше залучити до відповідальності осіб, які готували угоди, ніж депутатів Ради.

Тому що вони точно проходили уряд, вони є десь в Міністерстві закордонних справ, там є чиїсь підписи. Там питання чиновників виконавчої влади, Кабміну й уповноважених міністерства, а також Адміністрації Президента того часу

Залучити до відповідальності (і кримінальної теж) чиновників часів Януковича Малюська вважає реальнішим, ніж звинувачувати народних депутатів.

12 березня в СБУ повідомили, що відкрили кримінальне провадження щодо службових осіб органів державної влади, які брали участь у підписані та ратифікації Харківських угод.

«Мотор Січ» націоналізують. Голосування Ради за «Харківські угоди» 2010 року перевірять на державну зраду