Привласнення 40 млрд грн: СБУ та БЕБ знайшли чорну бухгалтерію «Укртатнафти» Коломойського

Служба безпеки та Бюро економічної безпеки повідомили про підозру одній з фігуранток кримінального провадження про привласнення 40 млрд грн колишнім менеджментом «Укрнафти» та «Укртатнафти».

Про це повідомили в СБУ.

Йдеться про головного бухгалтера «Укртатнафти», яка переховувалась в Ужгородському районі на Закарпатті.

Також встановили, що підприємство продавало пальне через мережу АЗС без сплати акцизного податку, але податок включався в ціну для споживачів. Так, заборгованість по сплаті акцизу досягла 605 млн грн.

Зазначають, що правоохоронці продовжують слідчі дії у рамках провадження про привласнення 40 млрд гривень колишнім менеджментом підприємств.

Зокрема, у Дніпрі знайшли приміщення, де зберігалась прихована бухгалтерія однієї з компаній. Як уточнили у БЕБ, махінатори обладнали підвал, де просто складували тонни документів та печатки різних фірм.

У рамках кримінальних проваджень документуються 10 злочинів. Зокрема, виведення великих партій нафтопродуктів на афілійовані компанії, ухилення від сплати податків, створення заборгованості заводів, що призвело до зниження вартості їхніх активів.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

У Коломойського, Авакова та Столара правоохоронці проводять обшуки (фото)