Проблеми з мобілізованими у рф «розколюють» інформпростір — ISW

Погане забезпечення мобілізованих в росії розколює інформаційний простір, оголюючи розбіжність між наративами місцевих військкорів, «ПВК Вагнера» та реальними зусиллями держави щодо пом’якшення проблем.

Також у рф наростає невдоволення у суспільстві — «мобіки» нарікають, що їх не годують і кидають без нічого на передову.

Про це йдеться у зведенні Американського Інституту вивчення війни  (ISW).

Зокрема, мобілізовані військовослужбовці з Серпухова Московської області заявили 23 листопада, що російське військове командування відправило їх у бій без належної підготовки, спорядження, що призвело до масових втрат. Вони також стверджували, що команда годує мобілізований персонал лише раз на день, попри те, що їм достатньо їжі для забезпечення.

Російське джерело повідомило, що серпуховські мобілізовані тепер постануть перед військовим трибуналом за дезертирство, але чоловіки пізніше випустили відео, заперечуючи, що вони дезертири.

Так звана Рада з прав людини рф закликала до об'єктивності при перегляді відео і пообіцяла, що порушить це питання перед президентом рф володимиром путіним.

«Змішані відповіді блогерів з різними кремлівськими і зовнішніми зв'язками про триваючі проблеми мобілізації ще раз ілюструють ступінь підриву морального духу росіян і зростання замішання серед провоєнного російського націоналістичного співтовариства в результаті погано проведеної мобілізації та інших зусиль по формуванню сил», — відзначили в ISW.

Мобілізовані заявляють, що готові служити на другій і третій лініях оборони, а не на лінії фронту.

Нагадаємо, раніше у росії демонстративно затримали двох військових, які не захотіли їхати на війну.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

В Криму не виконують план мобілізації: військові розбираються з «владою» на місцях — Генштаб