Проєкт «МУР» заявив, що їхній технічний склад мобілізували перед концертом в Ужгороді

Творчий проєкт «МУР» заявив, що весь їхній технічний склад мобілізували під час всеукраїнського туру. Музиканти повідомили, що це сталося перед концертом в Ужгороді (18 вересня) — коли вони їхали до міста після вистави у Чернівцях.

Про це проєкт повідомив у своїх соцмережах.

«ТЦК мобілізували весь технічний склад нашої команди. Перед виставою в Ужгороді зараз. Актори збирають декорації, організатор туру стає за світлову пушку, кабелі звуку під'єднують до місцевої системи, що робити далі по туру — ми не знаємо. Але ми дізнаємось. І вирішимо це питання», — йдеться у сториз гурту.

Зрештою концерт в Ужгороді відбувся. Однак він почався на дві години пізніше.

«Група в складі 5 людей з честю виконують свій обовʼязок, наразі проходячи навчання в навчальному центрі. Всім дякуємо за підтримку, театральна трупа продовжує тур, адже вистава говорить як раз про те, що історія повторюється і пояснює чому нам потрібно посилювати боротьбу проти ворога», — заявив проєкт у коментарі «hromadske».

Що кажуть у ТЦК та СП

У Закарпатському обласному ТЦК та СП в коментарі hromadske заявили, що інформація, яку поширив колектив, не відповідає дійсності.

За словами військових, це сталося ще за день до концерту, 17 вересня, в іншому населеному пункті. А права на відстрочку від призову за мобілізацією у громадян не було.

Там також повідомили, що представники територіального центру комплектування та соціальної підтримки, діяли «в межах своїх повноважень та чинного законодавства».

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Суд розглянув протокол на Христину Соловій за лайку зі сцени у Чорноморську