Прокуратура відкрила справу за фактом переслідування журналіста Юрія Ніколова

Правоохоронці відкрили кримінальне провадження за фактом перешкоджання професійній діяльності журналіста проєкту «Наші гроші» Юрія Ніколова.

Про це повідомили в Офісі Генпрокурора. Про те що йдеться саме про Ніколова з посиланням на джерела повідомляє низка українських ЗМІ.

За даними слідства, 15 січня група людей прибула до багатоквартирного будинку журналіста в Дарницькому районі Києва.

«Перебуваючи на міжквартирному сходовому майданчику біля квартири журналіста, вони вчиняли протиправні дії», — йдеться в повідомленні.

Розпочато кримінальне провадження за фактом впливу на журналіста з метою перешкоджання виконанню ним професійних обов’язків та переслідування у зв’язку з його професійною діяльністю (ч. 2 ст. 171 КК України). Зазначають, що зараз правоохоронці вживають заходів, спрямовані на встановлення причетних осіб.

Сам Ніколов раніше розповідав, що невідомі називали його «ухилянтом», кричали, щоб він «ішов служити», ломилися до нього у двері та обклеїли двері папірцями з написами в бік журналіста.

«Мене не було вдома, ходив до друга дивитись фінал турніру по снукеру ... Тому ці уроди лише налякали мою стареньку маму, що після онкології живе зі мною, бо більше ні з ким — другий син в Авдіївці, дорослий онук — на Куп’янському напрямку», — написав Ніколов.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

До стеження за журналістами Bihus.Info причетні 30 людей — Бігус (відео)