«Промисловий безвіз». Україна домовилася з ЄС про підписання угоди АСАА для деяких видів продукції
Getty Images

Віцепрем'єр-міністр — міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Ольга Стефанишина заявила, що вдалося домовитися про підписання угоди АСАА за деякими видами продукції з доданою вартістю. Угоду також називають «промисловим безвізом».

Про це вона заявила на першій щорічній міжнародній конференції «Україна: інвестиційна гавань в часи змін», повідомляє «Укрінформ».

За словами міністра, з 1 січня 2021 року відкриється можливість переглянути умови торгівлі з ЄС в напрямку їх подальшої лібералізації.

Зокрема, ми домовилися про підписання Угоди АСАА, так званого промислового безвіза, за деякими видами продукції з доданою вартістю — це низьковольтне устаткування, електромагнітне обладнання, машини і механізми

За її словами, вироблена в Україні продукція, яка буде підпадати під ці категорії, в разі отримання сертифікату українського органу ринкового нагляду, отримає безперешкодний доступ на ринок ЄС.

Як ми писали раніше, 9 вересня Кабмін оголосив серед пріоритетів роботу з Євросоюзом над «промисловим безвізом» та оновленням Угоди про асоціацію.

29 жовтня 2020 року в Україні розпочала роботу перша місія Євросоюзу для підготовки до укладення угоди про «промисловому безвіз».

Зеленський допомагає Кабміну виконувати план дій. Почав з «промислового безвізу» з ЄС