Промова Навального на суді щодо заміни йому умовного строку на реальний (аудіо)
Getty Images

Московський міський суд виносить рішення щодо заміни умовного терміну Олексія Навального реальним.

Раніше Федеральна служба виконання покарань просила суд замінити умовний термін Навального по «справі «Ів Роше» на реальний нібито за порушення умов перебування на умовному терміні. Стверджувалося, що Навальний не відзначався в інспекції в зазначені терміни.

У день суду силовики виставили кордони навколо суду та затримали кілька сотень осіб, у тому числі й журналістів.

На засіданні прокурор попросив замінити Навальному умовний термін на реальний. Зарахувати перебування під домашнім арештом з розрахунку «день за день». А місцем відбування покарання визначити виправну колонію загального режиму.

Перед винесенням рішення судом Олексію Навальному надали слово. Ось найцікавіше з того, що він сказав.

«Сидять двоє і один з них каже, а давайте посадимо Навального за те, що він приходив по понеділках, а не четвергах. А другий каже, а давайте посадимо Навального за те, що він вийшовши з коми, відразу не з'явився.

Але суть справи полягає у тому, щоб мене посадити у справі, за якою мене вже визнали не винним. У справі, яку вже визнали сфабрикованою.

Трохи математики. 2014 рік — вирок, а зараз 2021 рік, і мене до цих пір продовжують переслідувати у цій справі. Чому у цій справі? Чого-чого, а нестачі кримінальних справ щодо мене не було. Причина — ненависть і страх однієї людини, що живе в бункері. Я завдав їй смертельної образи тим, що вижив.

Потім я завдав ще серйознішої образи  я не сховався. А потім сталося взагалі страшне  я брав участь в розслідуванні свого отруєння. І ми довели, що саме Путін скоїв замах на вбивство. І ось це зводить з розуму цього маленького злодійкуватого чоловіка в його бункері.

Тому що всі переконалися, що він просто чиновничок, якого випадково поставили на цей пост. Він ніколи не брав участі в дебатах. Його єдиний спосіб боротьби  вбивство.

В історію він увійде саме як отруйник. Був Олександр Визволитель або Ярослав Мудрий. А у нас буде Володимир Отруйник.

Головне в цьому процесі навіть не те, чим він закінчиться для мене. Посадити мене не складно. Головне  залякати величезну кількість людей. Одного садять, щоб залякати мільйони.

Цей процес, я дуже сподіваюся, люди не сприймуть як сигнал того, що вони повинні більше боятись.

Це ж не демонстрація сили, це  демонстрація слабкості.

Мільйони, сотні тисяч посадити не можна.

Буває, коли беззаконня і свавілля є суттю політичної системи, і це жахливо. Але ще гірше, коли беззаконня і свавілля вбираються у прокурорську або суддівську мантію.

Я як можу борюся і продовжуватиму це робити. Незважаючи на те, що зараз опинився під контролем людей, які все люблять обмазувати хімічною зброєю. Ціна моєму життю — три копійки. Але я робитиму все, щоб закон переміг.

В Росії зараз багато хороших речей. А найкраща  люди, які не бояться, які не дивляться в стіл, і які ніколи не віддадуть нашу країну чиновникам, які хочуть обміняти її на палаци і аквадискотеки.

Я вимагаю негайного звільнення для себе і всіх політв'язнів. Ця вистава незаконна».

Аудіозапис промови Навального можна послухати тут:

«Межигір’я» відпочиває. Навальний випустив розслідування про палац Путіна (фото, відео)