Прорив дамби в Орську: як Урал затоплює російські міста (фото, відео)

В Оренбурзькій області рф продовжує посилюватися повінь, внаслідок суттєвого підняття рівня води на річці Урал та прориву дамб в Орську. Про це пишуть росЗМІ.

«Така обстановка, якщо говорити стосовно Уралу та Поволжя у цілому, досить складна. Я не буду говорити, є аналоги чи ні, але таких рівнів (води, — ред.) історично не записано», — сказав заступник російського міністерства надзвичайних ситуацій Віктор Яцуценко.

Найскладніша ситуація в Орську, де вже прорвало дві дамби на Уралі і почала виходити з берегів ще одна річка — Єлшанка. З районів підтоплення у місті вже евакуювали більше 6 тис. людей. Усі школи перевели на дистанційне навчання, а лікарні перестали надавати планову медичну допомогу.

У сусідньому з Орськом Новотроїцьку зранку 8 березня вода також почала переливатися через дамбу. Там теж розпочали евакуацію населення.

До критичного наближається рівень води і в Оренбурзі — зранку 8 березня він становив 872 см, а небезпечним вважається в 930 см. Підтоплювати вже почало передмістя обласного центру, де постраждали 1500 будинків.

прорив греблі в орську паводок повінь урал оренбург

прорив греблі в орську паводок повінь урал оренбург

Усього в області підтоплено більше 10 тис. житлових будинків та 18,5 тис. присадибних ділянок.

Російській гідрометцентр прогнозує пік повіні на 10 березня, а повернення рівня води до звичного рівня — не раніше 20 березня.

Тим часом місцеві жителі у соцмережах обурюються, що влада не змогла попередити стихійне лихо та занадто повільно реагувала на повінь.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Прорив греблі в російському Орську: місцевий НПЗ зупинив роботу (фото, відео)