Проросійська література та печатки з орлами. ДБР провело обшуки у маєтку зрадника Сальдо

Працівники Державного бюро розслідувань провели обшук у так званого «губернатора» тимчасово окупованої Херсонської області колаборанта Володимира Сальдо.

У його маєтку та за місцем проживання поплічників зрадника виявлені документи з рф з прямими вказівками до вчинення злочинів проти України.

Є відомості щодо структури адміністрації загарбників та нарахування зарплатні в рублях.

Також знайдені конспекти, в яких занотувались особливості законодавства рф. 

Також виявлені довідки щодо херсонських патріотів та активістів.

«Окремої уваги заслуговує бібліотека Сальдо, де він напевно і набирався ідеології щодо великої росії. Поряд з такими виданнями, як «Императрица Екатерина ІІ», «россия. Великия Судьба», «москва. Размышления в фотографиях», сусідить посібник «Радость сексу. Книга о премудростях любви». Також багато радянської геральдики та нагород і георгіївських стрічок», — ідеться у повідомленні.

У ДБР нагадали, що прокурори Херсонської обласної прокуратури вже скерували до суду обвинувальні акти стосовно Володимира Сальдо та його заступників, і так званого «голови Херсонської міської адміністрації» Олександра Кобеця.

Їм інкриміновано державну зраду, колабораційну діяльність, виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії рф проти України, глорифікацію її учасників (ст. 111, ст. 111-1, ст. 436-2 Кримінального кодексу України).

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Викрадений окупантами із Херсона єнот покусав зрадника Сальдо (відео)